ua en ru

МОЗ заперечує загибель активістки Євромайдану

Інформація про загибель активістки Євромайдану, яка розповсюджується ЗМІ, не відповідає дійсності. Про це журналістам заявив перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Качур, повідомляє прес-служба МОЗ.

За його словами, станом на 21:00 до лікарів швидкої медичної допомоги та в заклади охорони здоров'я звернулося 45 учасників масових акцій, які проходять в центрі Києва у суботу, 30 листопада. Дев'ятеро з них було госпіталізовано, і на даний момент в лікарнях залишається семеро активістів.

"Ми постійно контролюємо процес надання медичної допомоги тим учасникам мирних зібрань, які її потребують, і відповідально заявляємо: відомостей про летальні випадки серед учасників акцій, що відбувалися у суботу в столиці, з жодного закладу охорони здоров'я Києва, бюро судово-медичної експертизи та від Київської міської станції швидкої медичної допомоги не надходило", -запевнив журналістів Качур.

За повідомленням департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації, всім особам з числа учасників масових акцій, які звернулися за медичною допомогою, надано її або на місці, або в умовах лікарняних закладів без госпіталізації. Сім пацієнтів, яких було госпіталізовано, прийняли Київська міська клінічна лікарня №17, Київська міська клінічна лікарня № 8, Київська міська лікарня швидкої медичної допомоги та Олександрівська клінічна лікарня.

У профільному департаменті зауважують, що медична допомога учасникам акцій у столиці надається незалежно від місця проживання та реєстрації. У разі необхідності, за медичними показаннями учасників масових заходів доставляють до лікарень для подальшого обстеження та лікування.