ua en ru

МОЗ скасував інститут головних позаштатних спеціалістів

МОЗ скасував інститут головних позаштатних спеціалістів Фото: Моз (РБК-Україна)

Головні позаштатні спеціалісти не виконували обов'язки, які на них були покладені

Міністерство охорони здоров'я України скасувало інститут головних позаштатних спеціалістів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Мало хто знає, в чому полягали обов'язки головних позаштатних спеціалістів МОЗ України. Формально повинні були збирати статистику, вводити нові методи лікування, формувати політику галузі. Але останні роки для деяких фахівців основним заняттям в Міністерстві стала участь у процедурі здійснення централізованих закупівель. Раніше - через тендери, тепер - з-за участі в робочих групах", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що, таким чином, тільки один чоловік вирішував, які препарати потрібно закуповувати для всієї галузі, а також оцінював якість надання медичних послуг.

Також повідомляється, що на заміну головним позаштатним спеціалістам створена група експертів МОЗ.

"Це групи фахівців з різних областей медицини, до чиєї думки прислухається медичне співтовариство, чия думка враховує Міністерство для прийняття рішень. Ми прагнемо звільнити експертів МОЗ України від невластивого лікарям бюрократичного навантаження, проте обов'язково будемо радитися з ними з власне медичних проблем", - повідомляє прес-служба МОЗ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України розширить перелік препаратів, вартість яких будуть відшкодовувати в рамках програми "Доступні ліки".