ua en ru

МОЗ має намір ввести електронний рецепт в наступному році

МОЗ має намір ввести електронний рецепт в наступному році Фото: Роман Ілик (РБК-Україна/ Віталій Носач)

Також МОЗ має намір запровадити електронні реєстри пацієнтів, медичних закладів і лікарів

Міністерство охорони здоров'я України планує запровадити електронний рецепт в 2018 році. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик в інтерв'ю РБК-Украина.

"Зараз ми вносимо зміни в наказ Моз №360 від 2005 року, який регулює рецептурний відпуск ліків. Ними передбачено запровадження в Україні електронного документообігу, в тому числі рецепта. Виписка лікарем рецепта в електронному вигляді дозволить пацієнту отримувати препарат по реімбурсації не тільки в тому місці, де він прописаний, а в будь-якому іншому населеному пункті, де буде необхідне забезпечення", - розповів Ілик.

За його словами, це дозволить аптекам подавати електронні звіти для одержання коштів з бюджету за ліків, відпущених пацієнтам з реімбурсації.

Моз планує запровадити електронний рецепт в 2018 році. Однак для цього необхідно впровадити електронні реєстри пацієнтів, медичних закладів, лікарів.

Нагадаємо, в кінці листопада в матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що за даними Моз, українці, в рамках держпрограми "Доступні ліки", вже отримали 11 млн рецептів, за якими аптекам з держбюджету було компенсовано більш 306 млн гривень.