ua en ru

МОЗ почало процес закупівлі ліків на 2018 рік

МОЗ почало процес закупівлі ліків на 2018 рік Фото: ліки (УНІАН)

МОЗ почаЛО процес затвердження номенклатури

Міністерство охорони здоров'я України почало закупівельний процес лікарських засобів на 2018 рік. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Протягом п'яти робочих днів можна надсилати свої пропозиції до проекту переліку (номенклатури) лікарських засобів, виробів медичного призначення, обладнання та інших товарів, робіт і послуг, які будуть закуповуватися міжнародними спеціалізованими організаціями за кошти Державного бюджету на 2018 рік", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що затвердження номенклатури - один з перших кроків державних закупівель.

На даний момент на громадське обговорення винесено 26 номенклатур. До обговорення готується ще 16, які будуть оприлюднені найближчим часом.

Нагадаємо, на початку грудня заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик заявив, що Міністерство охорони здоров'я України планує запровадити електронний рецепт в 2018 році.

Зараз ми вносимо зміни в наказ Моз №360 від 2005 року, який регулює рецептурний відпуск ліків. Ними передбачено запровадження в Україні електронного документообігу, в тому числі рецепта. Виписка лікарем рецепта в електронному вигляді дозволить пацієнту отримувати препарат по реімбурсації не тільки в тому місці, де він прописаний, а в будь-якому іншому населеному пункті, де буде необхідне забезпечення", - розповів Ілик.