ua en ru

МОЗ хоче залучити міжнародні організації до закупівель ліків вже цього року

МОЗ хоче залучити міжнародні організації до закупівель ліків вже цього року Фото: МОЗ

Наразі завершується законодавча база для залучення цього інструменту закупівель

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) хоче залучити міжнародні організації до закупівель ліків вже цього року. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець під час консультаційної зустрічі щодо участі міжнародних організацій у закупівлях ліків та вакцин для України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми категорично "за" застосування міжнародних закупівель в охороні здоров'я цього року. Ми докладаємо і готові докласти ще більше зусиль, щоб застосувати їх цього року. Від мінімуму - одна програма, до максимуму - скільки зможемо зробити або скільки нам допоможуть зробити", - повідомив він.

За його словами, наразі завершується законодавча база для залучення цього інструменту закупівель.

"Ми завершуємо своїм зусиллями, зусиллями наших партнерів підготовку законодавчої бази для цього, щоб це могло статися", - сказав заступник міністра.

Також Перегінець повідомив, що центральні органи влади погодили постанову КМУ, у яких прописані умови залучення міжнародних організацій до закупівель ліків.

"Зараз одним з важливих елементів, які найбільш цікавих для наших міжнародних партнерів, це є проект постанови Кабінету Міністрів, який визначає умови вибору міжнародних агентств для того, щоби з ними можна було працювати. Зараз станом на сьогодні він пройшов всі погодження в органах центральної влади і буде віднесений Кабінетом Міністрів на розгляд Секретаріату Кабінету Міністрів", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні гряде реформа трансплантації.