ua en ru

МОЗ анонсував запуск системи аптечного відшкодування вартості інсуліну з 2016

МОЗ анонсував запуск системи аптечного відшкодування вартості інсуліну з 2016 Фото: заступник Міністра охорони здоров'я Олександра Павленко

Кабмін повинен погодити до кінця року всі нормативні акти, підготовлені МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України підготувало всі нормативні акти для запуску системи аптечного відшкодування вартості препаратів інсуліну для хворих на цукровий діабет. Про заявила перший заступник Міністра охорони здоров'я Олександра Павленко, передає прес-служба відомства.

Павленко зазначила, що Кабінет Міністрів України повинен узгодити ці документи до кінця поточного року, щоб вже з січня 2016 року в Україні діяв проект реімбурсації вартості інсулінових препаратів.

"За виписаним рецептом хворий не буде платити ні копійки при отриманні лікарського засобу в аптеці. Відшкодування буде включати не тільки ціну виробника, але і всі надбавки, передбачені чинним законодавством, у тому числі ПДВ" - розповіла директор департаменту раціональної фармакотерапії та супроводу державної формулярної системи Державного експертного центру МОЗ України Тетяна Думенко.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив на рівні областей врегулювати питання відшкодування коштів за інсулін.