ua en ru

У Мін'юсті повідомляють про ліквідацію багатомільйонної заборгованості по заробітній платі

У Мін'юсті повідомляють про ліквідацію багатомільйонної заборгованості по заробітній платі Фото: Вивіска на будівлі міністерства юстиції України в Києві (УНІАН)

Пройшло засідання штабів з питань ліквідації заборгованостей з виплат зарплати

Станом на 23 квітня заборгованість із заробітної плати повністю погашена у відношенні 10 905 працівників. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства юстиції України.

Зокрема, повідомляється, що пройшло відкрите засідання Центрального і регіональних штабів з питань ліквідації заборгованостей з виплат заробітної плати, на якому були присутні керівники Департаменту державної виконавчої служби, Департаменту з питань судової роботи та банкрутства, Федерації профспілок України.

"Починаючи з 2 квітня Міністерством юстиції ведеться активна робота з ліквідації заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов'язаних з трудовими правовідносинами. Для цього були створені регіональні штаби та мобільні групи для стягнення заборгованості по заробітній платі, створені антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах України", - зазначив присутній на засіданні заступник Міністра з питань виконавчої служби Сергій Шкляр

Все, за його словами, за 3 тижні, які минули з початку кампанії по стягненню заборгованості з виплати заробітної плати, державними виконавцями Мін'юсту стягнуто з підприємств-боржників 51,7 млн гривень на користь 3 109 працівників

"До початку роботи регіональних штабів в середньому щомісяця органами ДВС стягувалася 32,3 млн гривень заборгованості по заробітній платі. За час роботи регіональних штабів стягнення збільшилася до 51,7 млн гривень, або на 54%", - уточнив Шкляр.

"Загалом, станом на 23 квітня заборгованість повністю погашена щодо 10 905 працівників", - зазначив він.

У свою чергу заступник міністра Світлана Глущенко зазначила, що з початку року Державна виконавча служба Мін'юсту стягнула з недобросовісних роботодавців на користь працівників 147 млн гривень заборгованості по заробітній платі.

Що стосується регіонів, Світлана Глущенко зазначила хороші результати щодо ліквідації боргів з виплати заробітної плати в Кіровоградській, Рівненській, Чернівецькій, Сумській, Миколаївській, Запорізькій областях та у відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби.

При цьому заступник міністра звернула увагу на неякісну роботу в цьому напрямку виконавчих служб Хмельницької та Івано-Франківської, Закарпатської областей.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за станом на 17 квітня, більше 134,1 млн гривень заборгованості із заробітної плати стягнула з недобросовісних роботодавців на користь працівників Державна виконавча служба (ДВС) Міністерства юстиції України з початку року.