ua en ru

У Мінюсті пропонують скоротити строки відкриття рахунку компанії до 24 годин

У Мінюсті пропонують скоротити строки відкриття рахунку компанії до 24 годин Фото: Павло Петренко

Після цього Україна увійде в першу десятку за рейтингом Doing Business

Після цього Україна увійде в першу десятку за рейтингом Doing Business.
У Міністерстві юстиції України пропонують скоротити строки відкриття банківського рахунку компанії до 24 годин. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ході представлення податкової реформи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми внесли зміни до податкового законодавства і замість тих невизначених строків, а насправді це було мінімум два тижні, ми встановили процедуру, що Державна фіскальна служба повинна протягом максимум п'яти днів погодити процеси відкриття рахунку (банківського рахунку для компанії - ред.), якщо вона це не зробила по принципу мовчазної згоди, цей рахунок розпочинає працювати. Я пропоную попрацювати над тим, щоб ми все ж таки ці строки скоротили до 24 годин",- зазначив Петренко.

За словами міністра, якщо відповідні терміни буде скорочено до 24 годин, Україна ввійде в першу десятку за рейтингом Doing Business.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила принцип мовчазної згоди на взяття рахунку на облік платника податків 21 квітня 2015 р. За відповідний законопроект № 2381 проголосували 253 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Закон про принцип мовчазної згоди в оподаткуванні був опублікований в Україні 13 травня 2015 р.