ua en ru

У Мін'юсті пропонують знести Лук'янівське СІЗО

У Мін'юсті пропонують знести Лук'янівське СІЗО Фото: Наталія Севостьянова

У відомстві зазначили, що нове СІЗО планують побудує за межами Києва

У Міністерстві юстиції наявний один пілотних проект, згідно з яким ліквідується Лук'янівське СІЗО. Про це заявила під час засідання спільної колегії Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України перший заступник Мін'юсту України Наталія Севостьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Другий елемент - це початок державно-приватного партнерства, а саме - ми виставляємо на продаж Лук'янівського СІЗО як перший елемент державного приватного партнерства і шукаємо інвестора, який побудує за межами Києва нове СІЗО і переводимо всіх в нові європейські умови відбування покарання. В майбутньому це чекає всіх великих міст", - повідомила вона.

За її словами, це один з двох пілотних проектів, які пропонується апробувати в рамках реформи Державної пенітенціарної служби України.

"Ми презентуємо поки два пілотних проекти, які ми готові починати вже сьогодні і закликаємо вас приєднатися до них. Перший з них - це комплексне реформування цієї системи в одній окремій області. Наші колеги з Норвегії визначилися бажанням підтримувати і засновувати такий проект в Україні і ми зараз ведемо переговори щодо його початку", - сказала Севостьянова.