ua en ru

В Мін'юсті ще не вирішили, чи стосуватиметься Донбасу четверта заява до ЄСПЛ

В Мін'юсті ще не вирішили, чи стосуватиметься Донбасу четверта заява до ЄСПЛ Фото: Павло Петренко

У відомстві сподіваються на позитивне рішення ЄСПЛ щодо четвертої міждержавної заяви

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що ще не вирішив, чи четверта міждержавна заява проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосуватиметься питань порушення прав людей на окупованій території Донбасу. Про це Павло Петренко заявив в ході брифінгу у вівторок в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми приймаємо рішення, чи вона буде стосуватися виключно порушення прав у Криму наших громадян, чи ми її доповнимо тими доказами, що до нас щодня надходять по Донбасу. Я зараз це рішення приймаю", - сказав Петренко.

При цьому міністр сподівається на позитивне рішення ЄСПЛ щодо четвертої міждержавної заяви.

"Ми розраховуємо на позитивне рішення. Ці всі рішення - це фактично матеріали для міжнародного кримінального трибуналу ", - заявив Петренко.

Окрім того, чиновник переконаний, що всі матеріали, подані до ЄСПЛ будуть слугувати доказовою базою про злочини керівництва РФ стосовно окупації Криму та Донбасу.

Нагадаємо, сьогодні, 4 серпня в Павло Петренко повідомив, що Україна підготувала четверту міждержавну заяву проти Росії до Європейського суду з прав людини.