ua en ru

Мін'юст виграв суд у Москві за позовом російської компанії

Мін'юст виграв суд у Москві за позовом російської компанії Фото: Мін'юст (УНІАН)

Таким чином, не допущено стягнення на користь позивача майна, яке належить Україні в Москві

Міністерство юстиції України виграло справу за позовом ВАТ "Татнєфть" проти України в арбітражному суді Росії. Про це сказано в повідомленні прес-служби Мін’юсту.

"Завдяки ефективній роботі юристів Міністерства юстиції в рамках судового розгляду справи проти України за позовом ВАТ "Татнєфть" Арбітражний суд міста Москви прийняв рішення на користь нашої держави, не допустивши стягнення на користь позивача майна, яке належить Україні в Москві", - повідомили у міністерстві.

У повідомленні наголошується, що Мін’юст подав клопотання про припинення провадження з двох причин: судового імунітету України згідно з положеннями російського законодавства та відсутності "ефективної юрисдикції" Арбітражного суду Москви.

Вказано, що суд підтримав позицію українського міністерства, визнавши, що вказане заявником майно у Москві використовується виключно в дипломатичних та культурних цілях, тому захищене від конфіскації.

"Це дуже важлива для нас перемога, і цінність її навіть більша від того, що ми здобули її саме в російському суді. Міністерство юстиції продовжує працювати над низкою інших резонансних справ і відстоювати інтереси України в міжнародних судах", - підкреслив замміністра юстиції Сергій Шкляр.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року Апеляційний суд Парижа залишив в силі два арбітражних рішення, які зобов'язують Україну виплатити російському ПАТ "Татнефть" 112 млн доларів, а також відсотки.