ua en ru

Мін‘юст запровадить механізм покарання керівників колоній та СІЗО

Мін‘юст запровадить механізм покарання керівників колоній та СІЗО Фото: Денис Чернишов (РБК-Україна)

Перевірка доброчесності керівників установ та слідчих ізоляторів буде щорічною та обов’язковою

Міністерство юстиції запровадить механізм покарання керівників колоній та СІЗО. Про це повідомив замголови Мін'юсту Денис Чернишов, передає прес-служба міністерства.

За його словами, перевірка доброчесності керівників колоній та СІЗО буде щорічною та ретельною.

"Перевірка доброчесності керівників установ та слідчих ізоляторів буде щорічною, обов’язковою та ретельною. Кожний керівник УВП або СІЗО зобов’язаний буде щороку до 1 червня подавати до Управління персоналу Адміністрації ДКВС власноруч заповнену анкету. Новопризначені керівники повинні будуть подати анкету доброчесності протягом 30 днів після дати призначення", - зазначив заступник міністра.

Перевірку наданих документів проводитиме комісія доброчесності. При цьому засідання будуть відкритими, до них залучатимуться і представники ЗМІ. Неподання чи несвоєчасне подання анкети доброчесності є підставою для розгляду комісією питання щодо притягнення керівника до відповідальності.

"Якщо під час перевірки будуть встановлені факти, які потребуватимуть додаткового службового розслідування, то такі розслідування ініціюватимуться, і лише після їх завершення прийматиметься рішення щодо керівника установи", - пояснив Чернишов.

Урядовець підкреслив, що на сьогодні складно усунути керівника від своїх обов’язків, навіть якщо він не справляється з покладеними на нього завданнями.

Нагадаємо, раніше Чернишов повідомляв, що Міністерство юстиції України почало переговори з інвестором, який зацікавився будівництвом слідчого ізолятора (СІЗО) у Києві.