ua en ru

Мін'юст знизив розмір винагороди за послуги з продажу арештованого майна до 6%

Міністерство юстиції України знизило розмір винагороди за послуги з реалізації арештованого майна до 6% від суми реалізації майна.

Міністерство юстиції України знизило розмір винагороди за послуги з реалізації арештованого майна до 6% від суми реалізації майна. Про це йдеться в наказі Мін'юсту № 681/5 від 24 квітня 2014 р.

Так, міністр юстиції України вніс зміни до порядку реалізації арештованого майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 15 липня 1999 р. № 42/5, згідно з якими розмір винагороди спеціалізованій організації за послуги з реалізації арештованого майна з урахуванням витрат, пов'язаних з організацією та проведенням реалізації майна, встановлюється у розмірі не більше 6% від вартості арештованого майна.

При цьому витрати, пов'язані з організацією та проведенням реалізації майна, не повинні перевищувати 5% від вартості арештованого майна з відповідним їх підтвердженням.

"Винагорода спеціалізованій організації після вирахування витрат, пов'язаних з організацією та проведенням реалізації майна, становить 1%, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 тис. грн) за кожний лот", - йдеться у документі.

Нагадаємо, наказом №1758/5 від 29 листопада 2012 р. Мін'юст збільшив розмір комісії, що стягується з банків під час реалізації заставного майна, до 15%.