ua en ru

Мін'юст РФ розглядає тільки питання передачі Савченко, про обмін мова не йде

Мін'юст РФ розглядає тільки питання передачі Савченко, про обмін мова не йде Фото: міністр юстиції Росії Олександр Коновалов

Мін'юст Росії розглядає тільки питання про можливу передачу Савченко Україні для відбування покарання на батьківщині

Міністерство юстиції Російської Федерації (РФ) не працює над обміном української льотчиці Надії Савченко на росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це заявив міністр юстиції Росії Олександр Коновалов, передають РИА Новости.

Міністр уточнив, що Мін'юст РФ розглядає тільки питання про можливу передачу Савченко Україні для відбування покарання на батьківщині.

"Процес передачі, як правило, довга історія і вона ніяк не обумовлена з якими-небудь обмінами, тут мова просто йде про виконання міждержавних, як правило, двосторонніх механізмів", - пояснив він.


За словами глави російського Мін'юсту, існує також сценарій, за яким домовленості досягаються по дипломатичних каналах, у цих випадках можливий обмін засудженими між державами.

"Така практика була, такі прецеденти були, але це не компетенція міністерства (юстиції - ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, 11 травня адвокат Євгенія Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила, що переговори про обмін Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, визнаних київським судом військовослужбовцями ГРУ Генштабу ЗС РФ, на українську льотчика Надію Савченко призупинилися.