ua en ru

Мін'юст закликав Верховну Раду прийняти "антирейдерський закон"

Мін'юст закликав Верховну Раду прийняти "антирейдерський закон" Фото: Мін'юст і Нацполиция підписали Меморандум про співпрацю в рамках боротьби з рейдерством

Міністерство і Нацполиция підписали Меморандум про взаємодію в рамках боротьби з рейдерством

Міністерство юстиції закликає Верховну Раду прийняти "антирейдерський закон". Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко під час підписання меморандуму про співпрацю між Національною поліцією та Міністерством юстиції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно приймати відповідні законодавчі зміни. Хочу звернутися до нардепів, ви приймаєте багато рішень, багато з них популістські. Нами напрацьований комплексний законопроект 5067. Я переконаний, що рейдерство може відійти в історію, коли ми приберемо будь-яку мотивацію та економічні підстави для цього, коли люди будуть розуміти, що вони понесуть відповідальність і втратять майно", - сказав Петренко. Міністр підкреслив, що цей законопроект повинен бути законом найближчому сесійному тижні.

За словами Петренка, після подачі закону у Верховну Раду активізувалися спроби через суди дискредитувати систему адміністративного оскарження.

"Ми рухаємося в правильному напрямку, це хороший сигнал. Рейдери бояться цього закону. Тому прохання, щоб депутати об'єдналися і проголосували законопроект на наступному сесійному тижні", - заявив Петренко.

Крім того, сьогодні Міністерство юстиції та Національна поліція підписали Меморандум про взаємодію, забезпечення обміну інформацією про можливих рейдерських захопленнях.

Нагадаємо, 4 вересня під Києвом невідомі намагалися захопити підприємство, є загиблий.