ua en ru

Мін'юст підписав меморандум про співробітництво з офісом бізнес-омбудсмена

Мін'юст підписав меморандум про співробітництво з офісом бізнес-омбудсмена Фото: Павло Петренко

Документ передбачає обмін інформацією між відомствами і допомогу при підготовці законів, що стосуються бізнесу

Міністр юстиції Павло Петренко і бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета підписали меморандум про партнерство і співпрацю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

Документ передбачає обмін інформацією між відомствами, експертну допомогу при підготовці законів, що стосуються діяльності бізнесу, а також вирішення проблем, що виникають в ході контактів представників бізнесу з органами юстиції.

За словами Петренка, міністерство разом з офісом бізнес-омбудсменом створять експертні групи, які будуть розглядати і аналізувати скарги бізнесу на діяльність органів юстиції.

"Важливий момент: ми створимо дві експертні групи, які будуть займатися проблемами реєстрації та виконання судових рішень. У цих групах від Мін'юсту буде представник на рівні заступника міністра і керівника департаменту, а з боку бізнес-омбудсмена в групах буде приймати участь заступник бізнес-омбудсмена і дослідник, який працює за певним напрямом. Групи будуть зустрічатися не рідше, ніж раз у два місяці, розглядати отримані за цей час скарги та шукати шляхи вирішення проблем", - зазначив Шемета.

Нагадаємо, 22 грудня 2014 р. Кабінет міністрів України затвердив колишнього комісара ЄС з питань оподаткування Альгірдаса Шемету бізнес-омбудсменом України.