ua en ru

Мін'юст підготував зміни до закону про вибори нардепів згідно з рекомендаціям ОБСЄ

Міністерство юстиції України розробило зміни до чинного закону про вибори народних депутатів. Зміни були розроблені на підставі звіту та висновків ОБСЄ за підсумками парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року, повідомляє прес-служба Мін'юсту.
Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки Джоном Теффтом.

Зокрема, за словами Лавриновича, у законопроекті пропонується врахувати зауваження ОБСЄ, які були висловлені після завершення виборчої кампанії.

При цьому, як зазначив Джон Теффт, Україні варто вивчити шлях, який успішно подолали країни Прибалтики. Виборче законодавство цих країн на сьогодні вже містить прогресивні положення щодо формування виборчих комісій на професійній основі.

Зміни до закону про вибори народних депутатів до кінця поточного тижня будуть направлені в Європейську Комісію та ОБСЄ для ознайомлення.

Нагадаємо, основні рекомендації ОБСЄ полягали в прийняття Виборчого кодексу України; забезпечення збалансованого доступу учасників виборів до засобів масової інформації; проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах, в яких не визначено переможця.