ua en ru

Мінюст визначив 227 українських нотаріусів, які повинні припинити діяльність в Криму з 8 липня 2014 р

Міністерство юстиції України визначив 227 українських нотаріусів, які повинні припинити приватну нотаріальну діяльність в АР Крим та м. Севастополі з 8 липня 2014 р.

Міністерство юстиції України визначив 227 українських нотаріусів, які повинні припинити приватну нотаріальну діяльність в АР Крим та м. Севастополі з 8 липня 2014 р. Про це йдеться у наказі міністра юстиції України № 1087/5 від 07 липня 2014 р.

"Відповідно до статей 21, 3, 5, 7, 30, 301 закону України "Про нотаріат", наказую: особам, які здійснювали приватну нотаріальну діяльність на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і призначені на посаду нотаріуса Російської Федерації: припинити приватну нотаріальну діяльність по відповідному нотаріальному округу з 08 липня 2014 р.", - йдеться в документі.

Мін'юст доручив вказаним особам протягом 1 місяця передати до Державного нотаріального архіву Херсонської області всі документи нотаріального діловодства та архіву приватного нотаріуса.

Також, ці нотаріуси повинні протягом 3 робочих днів надати до Державної служби фінансового моніторингу відповідне повідомлення про припинення приватної нотаріальної діяльності.

Протягом 1 місяця вони також повинні передати до головного управління юстиції у Херсонській обл. гербову печатку приватного нотаріуса для її знищення, а також реєстри для реєстрації нотаріальних дій для проставлення відмітки про закриття реєстрів.
У свою чергу головне управління юстиції у Херсонській обл. повинно припинити дію реєстраційних посвідчень зазначених осіб та повідомити Державну податкову службу України про припинення дії реєстраційного їх посвідчень.

Цей наказ набирає чинності з 8 липня 2014 р.

Ознайомитися з переліком 227 українських нотаріусів, які повинні припинити приватну діяльність в Криму можна у додатку до у наказу міністра юстиції України № 1087/5 від 07 липня 2014 р.