ua en ru

Мін'юст за тиждень стягнув майже 21 млн гривень боргів по зарплаті

Мін'юст за тиждень стягнув майже 21 млн гривень боргів по зарплаті Фото: Мін'юст (УНІАН)

Деякі підприємства уже погасили мільйонні борги перед своїми працівниками

Протягом тижня, що минув, державні виконавці Міністерства юстиції України стягнули з підприємств 20,8 млн гривень боргів по зарплаті на користь 1 855 працівників. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко, передає прес-служба відомства.

Презентуючи результати кампанії зі стягнення заборгованості по заробітній платі за перший тиждень, починаючи з 2 квітня 2018 року, Глущенко повідомила про створення регіональних штабів та мобільних груп. Виконавці перед початком кампанії отримали технологічну картку щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства.

"За тиждень, який минув зі старту кампанії, маємо відчутні результати. Деякі підприємства уже погасили мільйонні борги перед своїми працівниками. Найкращі результати показали Рівненська, Луганська , Львівська та Київська області", - зазначила Глущенко.

Зазначається, що ПАТ "Рівнеазот" сплатив 3,7 млн гривень на користь 117 працівників, ПАТ "Лисичанськвугілля" - 2,5 млн гривень на користь 118 працівників, ТОВ "Мостобудівельний загін No112" (Київська область) погасив заборгованість на 1 млн 330 тис. гривень 23 працівникам.

Загалом, за словами Глущенко, з початку року держвиконавцями стягнуто 116,2 млн грн боргів по зарплаті. Повністю заборгованість погашено щодо 9 651 працівника.

Нагадаємо, раніше глава Мін'юсту Павло Петренко заявив, що Міністерство юстиції України розробляє санкції щодо підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати. Він також зазначив, що невиплата заробітної плати є кримінально караним злочином.