ua en ru

Мін'юст має намір скоротити терміни проведення процедур банкрутства та добитися більш повного погашення вимог кредиторів

Міністерство юстиції України має намір скоротити терміни проведення процедур банкрутства і добитися більш повного погашення боржниками вимог кредиторів. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

18 липня 2013 р. завершився шестимісячний термін заміни ліцензій на право провадження діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на свідоцтва, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

"Діяльність арбітражних керуючих здійснюється тепер в Україні виключно як незалежна професійна діяльність. Йдеться про підвищення професійного рівня арбітражних керуючих, підвищення вимог та контролю за їх діяльністю. Це дозволить також скоротити терміни проведення процедур банкрутства і добитися більш повного погашення вимог кредиторів боржників", - повідомила міністр юстиції України Олена Лукаш.

Читайте також: Мін'юст пропонує створити Єдиний державний реєстр

Зміни спрямовані на приведення інституту відновлення платоспроможності у відповідності з сучасними світовими стандартами і поліпшення регуляторного середовища України. Тому діяльність арбітражного керуючого здійснюється як незалежна професійна діяльність на підставі відповідного свідоцтва. Всього за півроку було прийнято рішень про заміну на свідоцтва 1 тис. 713 ліцензій арбітражних керуючих.