ua en ru

Мін'юст має намір виключити можливість повторного відкриття справи проти підприємців

Мін'юст має намір виключити можливість повторного відкриття справи проти підприємців Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Міністерство готує зміни до законодавства для захисту бізнесу

Міністерство юстиції України має намір виключити можливість повторного відкриття справи проти підприємців. Про це сьогодні на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо ввести не двозначне формулювання понять щодо закриття справ, які відкриті правоохоронними органами. Ми пропишемо, щоб суд ухвалював остаточне рішення... Умовно кажучи, якщо порушено повторне кримінальне провадження, то підприємець може звернутися до слідчого органу із заявою про закриття справи у зв'язку з тим, що аналогічне провадженя вже було закрито іншим слідчим органом", - заявив Петренко.

За його словами, якщо слідчий орган протягом умовних 10 днів не прийме рішення про закриття справи, то у підприємця з'явиться право звернутися до суду, який прийме остаточне рішення про закриття кримінальної справи, яке не підлягатиме оскарженню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мін'юсті хочуть ввести майнову відповідальність правоохоронців за збитки при обшуках.