ua en ru

Мін'юст ініціює відсторонення голови Пенітенціарної служби через втечу Шепелєва

Міністерство юстиції України ініціює відсторонення від виконання обов'язків голови Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького на час розслідування втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах.

Міністерство юстиції України ініціює відсторонення від виконання обов'язків голови Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького на час розслідування втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мін'юсту.

За даними Мін'юсту, разом з Шепелєвим зник один охоронець.

Міністерство внутрішніх справ проводить операцію по розшуку Шепелєва.

Генеральна прокуратура почала розслідування втечі. Зокрема, всі охоронці, які в цей день охороняли затриманого, зараз дають свідчення в органах прокуратури.

"Звільнені від посад керівник СІЗО міста Києва і керівник медичної служби міста Києва. На час розслідування відсторонили від виконання обов'язків керівник пенітенціарної служби Києва", - наголошується у повідомленні.

"Крім того, Міністерство юстиції буде ініціювати відсторонення від виконання своїх обов'язків керівника пенітенціарної служби України, поки не будуть з'ясовані всі обставини втечі Олександра Шепелєва", - також повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Нагадаємо, Шепелєв підозрюється у привласненні майна, службовій підробці, відмиванні доходів, організації вбивства.

У січні 2013 р. Шепелєва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

На початку 2014 р. Шепелєв з дружиною були екстрадовані з Угорщини в Україну.

27 березня Печерський районний суд заарештував Шепелєва.