ua en ru

Мін'юст готує нову редакцію закону про банкрутство

Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не відповідає ні міжнародним стандартам, ні сучасним вимогам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Діючий закон "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на сьогодні є джерелом серйозних проблем у даній сфері. Окремо варто сконцентрувати увагу на підготовці та діяльності арбітражних керуючих", - заявила директор департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу міністерства юстиції Катерина Чижмарь.

Більшість арбітражних керуючих в Україні на сьогодні не мають професійної підготовки. В Україні відсутня система з їх відбору та підвищенню кваліфікації. Позитивна статистика щодо результатів діяльності арбітражних керуючих по відновленню платоспроможності боржників, є мінімальною
"Першочерговими кроками реалізації цього питання стануть створення при територіальних управліннях юстиції спеціальних підрозділів з питань банкрутства та оголошення конкурсів на заміщення вакантних посад в даних підрозділах", - зазначила Чижмарь.

Як відомо, повноваження з формування та забезпечення реалізації державної правової політики з питань банкрутства були покладені на Мін'юст Указом Президента від 6 квітня 2011 N 395/2011. Данним указом глава держави затвердив положення про Міністерство юстиції України.