ua en ru

Мінвуглепром очікує до 2015 р. завершення приватизації інвестиційно привабливих підприємств

Міністерство вугільної промисловості України очікує до кінця 2014 р. завершення приватизації інвестиційно привабливих та потенційно привабливих підприємств. Про це голова відомства Юрій Ященко заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"До кінця 2016 р. планується вагоме зниження обсягів державного субсидування на операційні витрати. Доти будуть завершені процеси реструктуризації галузі та здійснені програми соціальної підтримки працівників, які вивільняються з підприємств, що ліквідуються", - сказав міністр.
Ю.Ященко також зазначив, що роздержавлення галузі нагально потребує уточнення механізмів державного субсидування підприємств, лібералізації ринку вугільної продукції із застосуванням ринкових механізмів ціноутворення, а також пом'якшення соціальних наслідків здійснюваних реформ.
"Ці напрямки стали основою для плану-графіка реформ, який передбачає три етапи. Перший (до кінця 2010 р.) включає розподіл підприємств за категоріями та розробку програми приватизації й підготовку до неї підприємств. Другий етап (до кінця 2012 р.) - це лібералізація ринку вугілля, третій (до кінця 2014 р.) - поетапне зменшення субсидування операційних витрат державних шахт при одночасному збільшенні фінансування реструктуризації шахт і соціальної підтримки працівників, які вивільняються (до 2016 р.)", - сказав міністр.