ua en ru

Мінвуглепром і Китайський банк розвитку підписали угоду з фінансового співробітництва

Міністр вугільної промисловості України Юрій Ященко та представник Державного банку розвитку КНР Чень Юань підписали рамкову угоду з фінансового співробітництва між Міністерством вугільної промисловості та Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Мінвуглепрому.

Відповідно до угоди Мінвуглепром надав для розгляду китайській стороні 7 інвестиційних проектів із реконструкції, технічного переоснащення та модернізації вугільних шахт: ВП "Шахта iм. Д.Ф.Мельникова" ДП "Лисичанськвугілля", ВП "Шахта "Новопавлівська" ДП "Донбасантрацит", ВП "Шахта "Шахтарська-Глибока" ДП "Шахтарськантрацит", ВП "Шахта "Росія" ДП "Селидіввугілля", ВП "Шахта "Димитрова" ДП "Красноармійськвугілля", ВП "Шахта "Прогрес" ДП "Торезантрацит" та ВП "Шахта "Стаханова" ДП "Красноармійськвугілля". Загальна вартість запропонованих для фінансування проектів складає 1 млрд 30 млн дол.
Першочергово, вже у 2010 р., в якості пілотного проекту заплановано технічне переоснащення шахт "Новопавлівська", "Шахтарська-Глибока" та ім. Д.Ф.Мельникова на загальну суму 120 млн дол.
Заходи з фінансування перерахованих вугільних шахт повністю підтримуються місцевими органами виконавчої влади та самоврядування.
З метою реалізації досягнутих в рамках угоди домовленостей та визначення параметрів майбутніх кредитних угод в період з 10 вересня по 10 жовтня до України прибудуть представники Державного банку розвитку Китайської Народної Республіки і відповідні технічні спеціалісти для врегулювання технічних питань щодо переоснащення вітчизняних вугледобувних підприємств.
Як повідомлялося раніше, міністр вугільної промисловості України Ю.Ященко відвідав Китайську Народну Республіку, перебуваючи у складі офіційної делегації на чолі з Президентом України Віктором Януковичем. Вказана угода була підписана 2 вересня 2010 р.