ua en ru

Міненерговугілля до кінця березня напрацює пропозиції щодо захисту українського ринку нафтопродуктів, - Ставицкий

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України до кінця березня 2013 р. напрацює пропозиції для уряду для прийняття рішення щодо захисту українського ринку нафтопродуктів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр Міненерговугілля Эдуард Ставицкий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розраховую на те, що ми до кінця березня вже опрацюємо і надамо від Міністерства енергетики та вугільної промисловості на уряд усі пропозиції, які ми вважаємо за доцільне щодо прийняття рішення", - заявив Ставицкий.

Він нагадав, раніше вийшло доручення Президента України Віктора Януковича напрацювати пропозиції щодо обкладання митом імпортних нафтопродуктів.

За словами Ставицкого, у цьому питанні треба бути вкрай обережними, оскільки на українському ринку може виникнути нестача нафтопродуктів і відповідно підвищення цін.

Водночас міністр запевнив, що на даний момент ніяких передумов для підвищення цін на нафтопродукти немає.

"Підвищення цін ніякого не буде. Для цього немає ніяких складових. Але ми працюємо над оновленням нашої нафтопереробної галузи. Тим більше що всі необхідні заводи для цього є", - повідомив Ставицький.

Читайте також: Оплата акцизу з нафтопродуктів у рік перевищує 11 млрд грн, - Азаров