ua en ru

У Мінцифри назвали найпопулярнішу серед українців послугу на порталі "Дія"

У Мінцифри назвали найпопулярнішу серед українців послугу на порталі "Дія" Фото: Михайло Федоров (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

У квітні 2020 Мінцифри запустило портал "Дія". Віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, яка послуга є найбільш популярною на порталі.

"Послуги з відкриття, внесення змін та закриття ФОП стали одними із перших онлайн-сервісів на порталі "Дія" та одними з найпопулярніших. Процес реєстрації ФОП скоротився з 30 до 3 етапів. Зараз заповнення форми займає лише 10-15 хвилин", - зазначив віце-прем'єр.

На сьогодні уже понад 275 тисяч українців успішно скористалися послугами, а 94% користувачів задоволені якістю цих послуг.

"Важливо, що при відкритті ФОП можна також зареєструватися платником ПДВ. А ще послуга з реєстрації ФОП включає взяття на облік платників єдиного податку податковою службою та державними органами статистики", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що у 2020 році близько 40% підприємців відкривали ФОП онлайн. У 2019 році ця цифра становила лише 5%.

Уже цієї весни Мінцифри запустить автоматичні послуги для ФОП, аби після звернення громадян автоматична система приймала рішення щодо реєстрації фізичної особи-підприємця, внесення змін або закриття.

Крім того, на "Дії" також доступні послуги для ТОВ. Послуга з відкриття ТОВ займає близько 30 хвилин. Наразі через портал зареєстрували 1700 відкритих ТОВ.