ua en ru

Мінпраці: Кількість документів на одержання субсидії скорочено із восьми до двох-трьох

Перелік необхідних для отримання субсидій документів скоротився: замість восьми документів для пенсіонерів та непрацездатних осіб буде лише два - декларація і заява на одержання субсидії, для інших категорій населення ще додається довідка про доходи. Про це повідомив заступник міністра праці та соціальної політики Костянтин Ващенко на брифінгу, передає прес-служба відомства.

За його словами, спрощено й форму декларації до однієї сторінки замість чотирьох-п'яти.

"Ми вилучили все, що наш погляд не є обов'язковим для того, щоб орган праці та соціального захисту зрозумів цю заяву і міг вже самостійно відпрацювати з іншими органами, які займаються питанням водопостачання, житловими конторами, БТІ тощо. Все, що раніше мав робити сам громадянин, - тепер за нього зробить держава", - наголосив К.Ващенко.

Нагадаємо, в середині липня ц.р. Кабмін ухвалив постанову про посилення соціального захисту при оплаті за житлово-комунальні послуги.

За словами міністра соціальної політики і праці Василя Надраги, право на субсидії мають працюючі громадяни, які витрачають на оплату ЖКП 15% сукупного доходу, а також інваліди і пенсіонери, які витрачають на оплату ЖКП 10% сукупного доходу. В.Надрага підкреслив, що Кабмін спростив процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.