ua en ru

Мінтрансзв'язку покращить взаємодію між наземними службами, які регулюють рух суден

Державною адміністрацією морського і річкового транспорту (Укрморічфлот) буде удосконалено систему взаємодії між центрами регулювання руху суден, що дозволить центрам підстраховувати роботу один одного у разі виходу з ладу обладнання чи інших надзвичайних подій та зменшить дію людського фактору на безпеку судноплавства. Відповідне доручення дав міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.
Удосконалити планується роботу центрів регулювання руху суден Бузько-Дніпровсько-лиманського та Херсонському морських каналів, а також Дунайського, Чорноморського та Азовського регіонів і Керченської протоки.
"Покращення процесу контролю за рухом суден дозволить посилити безпеку судноплавства та дасть змогу покращити роботу наземних служб", - наголосив головний державний інспектор з безпеки судноплавства Ілля Тихонов.
Крім того, міністр доручив до кінця року виконати вимоги рекомендації Міжнародної асоціації маячних служб (IALA) щодо вимог до експлуатаційних і технічних характеристик обладнання.