ua en ru

Мінтрансзв'язку України завершить створення повної електронної карти Дніпра до I кв. 2012 р

Мінтрансзв'язку України завершить створення повної електронної карти Дніпра до I кв. 2012 р., повідомляє прес-служба міністерства. Над виконанням цього завдання працюватимуть фахівці державного підприємства "Держгідрографія".

На сьогодні використовуються карти, які містять навігаційні відомості про близько 80% акваторії, але більшість з них - паперові.
Крім того, нововведення дозволить головній внутрішній водній артерії країни гідно приймати іноземні судна та поліпшить умови навігації суден.
Нагадаємо, що для збільшення річкових вантажних перевезень планується відкриття річки Дніпро для плавання міжнародних суден, зокрема - російських. Про це наприкінці вересня наголосив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко.
"Ми відкриємо наші водні шляхи для росіян, а росіяни відкривають внутрішні водні шляхи для нас", - наголосив міністр. Він також підкреслив, що на сьогодні ведеться робота для того, щоб річка була відкрита не лише для російських суден, а взагалі зробити вільним доступ до українських внутрішніх водних шляхів.