ua en ru

Мінтрансзв'язку України розробляє програму розвитку судноплавства внутрішніми водними шляхами

Результатом впровадження програми розвитку судноплавства внутрішніми водними шляхами стане відкриття річкових портів для іноземних суден, можливість формування конкурентних ставок на операції у цих портах, а також зменшення портових зборів для транзитних суден, що прямують на обробку до річкових портів транзитом через морські, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.

«Мене непокоїть, що річки використовується на мінімум своїх транспортних можливостей. Ми маємо відбудувати потужний внутрішній флот, який, нажаль, було втрачено з радянських часів. При цьому ми врахуємо той факт, що господарську діяльність на внутрішніх водних шляхах здійснюють підприємства різних форм власності», - підкреслив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко.

Для вирішення цих задач міністр доручив створити робочу групу, яка розробить концепцію та стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту та внутрішніх водних шляхів. Ці два документи, в свою чергу, дозволять створити комплексну програму розвитку галузі.