ua en ru

Мінтрансзв'язку України пропонує ввести кримінальну відповідальність за спричинення аварій на воді

Судноводіїв, дії яких призвели до важких наслідків та аварій на воді, пропонується притягати до кримінальної відповідальності, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Також планується посилити адміністративні санкції проти судноводіїв, у яких немає необхідних документів на судна та на право управління ними. Зокрема, штрафи за адміністративні правопорушення планується підвищити в два рази.

«Я підтримаю конструктивні пропозиції щодо поліпшення безпеки на транспорті і ставлю задачу головам наших адміністрацій розробити для цього необхідні нормативно-правові акти», - наголосив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко.

На виконання цього доручення Державна адміністрація морського і річкового транспорту (Укрморрічфлот) та Головна державна інспекція України з безпеки судноплавства (Держфлотінспекція) вже працюють над проектами внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та КК України з метою значного посилення санкцій за скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень законодавства на морському і річковому транспорті.