ua en ru

Мінтрансзв'язку України має намір зобов'язати деяких автоперевізників встановлювати тахографи.

Міністерство транспорту і зв'язку має намір зобов'язати деяких автоперевізників встановлювати тахографи. Про це повідомив перший заступник начальника головної державної інспекції на автотранспорті Володимир Балін, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами В.Баліна, йдеться про нерегулярних перевізників, перевізників дітей, перевізників небезпечних вантажів. Він відзначив, що на даний момент розпорядження знаходиться на розгляді Міністерства юстиції, і протягом двох тижнів документ буде, швидше за все, зареєстрований.

До кінця року Мінтрансзв'язку має намір ввести сертифікацію водіїв-професіоналів. Також міністерство має намір ввести відповідальність для перевізників пасажирів на міжобласних маршрутах, які не забезпечили пристібання пасажирів ременями безпеки. Проте, за словами представника міністерства, це вимагає внесення змін до кодексу адміністративних порушень, що може зайняти близько 2 років.

За словами В.Баліна, на сьогодні на ринку працює 123 тис. ліцензійних автоперевізників.

Тахограф - бортовий технічний пристрій вимірювання, призначений для безперервної індикації і реєстрації в автоматичному режимі часу, швидкості руху і пробігу автомобіля, періодів часу праці і відпочинку водіїв.