ua en ru

Мінтрансзв'язку пропонує виокремити смуги руху для громадського транспорту

Міністерство транспорту та зв'язку України пропонує виокремити смуги руху для громадського транспорту. Про це йдеться в резолюції робочої групи з питань забезпечення функціонування громадського транспорту під час проведення у 2012 р. в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, повідомляє прес-служба міністерства.
Під час наради було зазначено, що в кожному з приймаючих міст Євро-2012 предметом особливого контролю та міжвідомчої взаємодії є питання впровадження виділених смуг для транспорту загального користування з відповідною розміткою на проїзній частині міських автомагістралей.
Заступник міністра транспорту та зв'язку України Олексій Баранов нагадав, що в другому кварталі цього року міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко звернувся з листом до керівників 15 міст України з проханням до місцевої влади звернути увагу на приведення транспортних систем цих міст у відповідність з вимогами часу, зокрема - оптимізувати умови руху транспорту загального користування міською маршрутною мережею шляхом введення для нього відокремлених смуг руху. Він проінформував про те, що на даному етапі в містах, приймаючих Євро-2012, опрацьовують етапи їх практичного введення до експлуатації.
О.Баранов підкреслив, що необхідне введення автоматизованої системи управління дорожнім рухом, системи GPS-моніторингу за роботою транспорту та взаємодії силових відомств щодо контролю за дотриманням Правил дорожнього руху, правил зупинки та паркування автотранспортних засобів. Для вирішення проблеми поведінки водія за кермом, на думку О.Баранова, необхідна реалізація стратегії удосконалення роботи автомобільного транспорту, розробленої Мінтрансзв'язку та зорієнтованої на укрупнення автопідприємств та підвищення якості підготовки та допуску водіїв за кермо.