ua en ru

Почалося зниження рівня води на Дунаї, - Мінтрансзв'язку

Почалося зниження рівня води на Дунаї, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. Підрозділи Міністерства транспорту та зв'язку проводять днопоглиблювальні роботи на річці Дунай у гирлі Бистре. Роботи прискорять стік води і забезпечать нормальне проходження суден по річці. Днопоглиблення проводять два земкаравани - «Сєвєродвінський» та «Прорвін».

Окрім того, у морських торговельних портах працюють комісії з надзвичайних ситуацій, виконуються усі розроблені інструкції та протипаводкові заходи. Створено портові надзори, які постійно контролюють рівень води на Дунаї.

За останні дві доби рівень води у річці Дунай почав знижуватися. У районі Ренійського морського торговельного порту та Ізмаїльського морського торговельного портів вода знизилася на 5-6 см. У акваторіях МТП «Усть-Дунайськ» та портових пунктів Кілія та Вилкове - на 1-2 см. Критичний рівень зниження води для Ренійського порту складає 550 см, для Ізмаїльського - 350 см, для порту Усть-Дунайськ -155 см, для порто-пунктів Кілія та Вилкове - 365 і 155 см. Зараз рівень води ще не досяг критичних точок у портах.