ua en ru

Мінтрансзв'язку спільно з МВС ініціює заборону пасажирських автоперевезень, що здійснюються у нічний час на нерегулярних і регулярних спеціальних маршрутах

Мінтрансзв'язку спільно з МВС ініціює заборону пасажирських автоперевезень, що здійснюються у нічний час на нерегулярних і регулярних спеціальних маршрутах, встановлення цифрових тахографів стане обов'язковою умовою для перевезення пасажирів вночі. Про це йдеться у проекті наказу Міністерства транспорту та зв'язку, Міністерства внутрішніх справ «Про внесення змін до наказу Мінтрансзв'язку, МВС від 10.01.2006 № 1/6» «Про забезпечення безпеки пасажирських перевезень у зимовий період», зареєстрованого в Міністерстві юстиції 20 січня 2006 р. за № 48/11922, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

До нерегулярних пасажирських автоперевезень належать разові перевезення, наприклад, такі, що здійснюються на замовлення. Відповідно, згідно з проектом наказу, заборона стосується і тих нелегальних перевезень, що фактично здійснюють регулярні пасажирські рейси, але працюють без належної дозвільної документації під виглядом нерегулярних та регулярних спеціальних перевезень. Заборона також стосується регулярних спеціальних маршрутів, якими є перевезення певних категорій пасажирів (працівників підприємств, школярів, студентів, екскурсантів та інших), що здійснюються з певною регулярністю і з певною метою.

Головавтотрансінспекція звертає увагу, що вплив цього наказу не стосується регулярних пасажирських перевезень у нічний час на маршрутах загального користування, що здійснюються відповідно до затверджених розкладів руху, та тих перевезень пасажирів, які будуть виконуватись автобусами, обладнаними тахографами.