ua en ru

Мінтрансзв’язку домовився з Royal Caribbean International до розвитку Ялтинського порту

Міністерство транспорту та зв'язку України та Ялтинський морський торговельний порт підписали протокол про співпрацю з компанією Royal Caribbean International щодо реконструкції та розвитку порту.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв'язку.

Згідно з документом, іноземний інвестор має намір реконструювати будівлю Ялтинського морвокзалу та збільшити причальний фронт, що дасть можливість порту приймати до чотирьох круїзних суден одночасно.

Керівництво компанії також вважає за можливе в короткі терміни обладнати в Ялті сучасний багатофункціональний причал. Так само в планах - будівництво готельних і ресторанних комплексів, які будуть орієнтовані не лише на пасажирів круїзних лайнерів, але і на туристів, які відвідують Ялту впродовж усього року.

Головний проектувальник і дизайнер компанії Royal Caribbean International Скотт Лаге вже почав ознайомлення з потенціалом Ялтинського порту та запевнив, що з тієї миті, як у нього буде вся необхідна для роботи інформація, темпи розробки інвестиційних проектів прискоряться.

Підписання протоколу розцінюється як збільшення інтересу до круїзів по Чорному морю, а реалізація масштабних проектів у цьому напрямку безпосередньо вплине і на розвиток самої Ялти як туристичної перлини України.

Компанія Royal Caribbean International - один із найбільших круїзних операторів світу - була заснована в 1968 р. На сьогодні у розпорядженні компанії 54 круїзних судна різних категорій, які обслуговуються під шістьма брендами.

Нагадаємо, раніше міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко заявив про намір залучити інвесторів для будівництва у Ялтинському порту яхт-марини вартістю 2,2 млрд грн.