ua en ru

Мінтрансзв'язку запроваджує вимоги до ременів безпеки в пасажирських автобусах

Міністерство транспорту та зв'язку України запроваджує на рівні стандартів технічні вимоги до ременів безпеки, їх кріплень в пасажирських автобусах, повідомляє прес-служба міністерства.
Пропонується запровадити понад 94 міжнародні технічні регламенти з безпечності транспортних засобів, передбачені Женевською угодою 1958 року.
Зокрема, Мінтрансзв'язку підготувало проект змін до розділу 21 "Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні", які повинні бути затверджені наказом Держспоживстандарту України та зареєстровані в Міністерстві юстиції України. Ці зміни передбачають введення до Переліку таких стандартів: ДСТУ UN/ECE R14-03:2002; ДСТУ UN/ECE R16-04:2002; Правила ЄЕК ООН R44-04:2008.
Ці стандарти чітко визначають вимоги до ременів безпеки, їх кріплень в автобусах, в яких не передбачені місця для пасажирів, що стоять (ІІІ класу (туристичні) та класу В масою більше 3,5 т), та утримуючих пристроїв для дітей.
"Автобуси, що перевозять пасажирів на великі відстані, обов'язково мають бути обладнаними обмежувачами швидкості, тахографами, ременями безпеки, сучасними електронними системами безпеки, що відповідно до світового досвіду значно знижує ризик виникнення аварійних ситуацій та загибелі пасажирів", - наголосив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко.