ua en ru

Мінтранс РФ: проект будівництва Керченського мосту до Криму буде готовий до кінця 2014 р

Проект будівництва Керченського мосту, який з'єднає Росію і Крим буде готовий до кінця 2014 р.

Проект будівництва Керченського мосту, який з'єднає Росію і Крим буде готовий до кінця 2014 р., повідомив сьогодні в Ново-Огарьово міністр транспорту РФ Максим Соколов (на фото) на нараді у Президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляється, одним з варіантів стане прокладка тунелю по дну протоки в доповнення до будівництва мосту.

За словами міністра, в даний час вже прийнято рішення уряду про порядок розробки ТЕО з будівництва Керченського мосту.

"У цьому році ми проведемо проектно-вишукувальні роботи у Керченській протоці. Там не самі прості і геологічні та гідрологічні умови. До кінця року будуть розроблені кілька варіантів і вибрати оптимальний варіант для подальшого проектування", - повідомив глава Мінтрансу РФ Путіну.

По закінченні цих робіт Мінтрансу знадобиться певний період" для реалізації проектних рішень, після чого можна буде приступати до будівництва.

"Але в будь-якому випадку ми будемо максимально швидко і паралельно здійснювати ці процеси, щоб вийти на будівництво моста в максимально короткий термін", - запевнив міністр.

Путін зазначив, що через протоку також необхідний і автомобільний і залізничний міст.

"ТЕО будуть передбачені, природно, всі варіанти. Але в будь-якому випадку буде суміщений залізничний міст. Також буде розглянуто як варіант тунель під Керченською протокою", - сказав Соколов.