ua en ru

Мінторг РФ підрахував суму збитків російської промисловості від санкцій

Мінторг РФ підрахував суму збитків російської промисловості від санкцій Фото: Гліб Нікітін

Збиток промисловості може становити до 20 млрд дол

Збиток російської промисловості від санкцій, введених відносно РФ країнами ЄС і США, може досягти 20 млрд дол. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки міністра промисловості і торгівлі РФ Гліб Нікітін в ефірі телеканалу РБК, передають російські ЗМІ.

"Збиток промисловості може становити до 20 млрд дол. у зв'язку з подорожчанням рефінансування на внутрішньому ринку і з неотриманням обсягів рефінансування відповідних кредитів за кордоном", - вважає Нікітін.

Крім того, за його словами, антиросійські санкції були спрямовані в основному проти таких секторів, як нафтогазовий комплекс і оборонні підприємства, і саме ці сектори демонструють, незважаючи на кризу, невелике зростання.

"У червні 2015 р. практично всі галузі промисловості, за винятком, можливо, ряду секторів, які не були в кризі, демонстрували зростання - наприклад хімічна промисловість. В інших секторах ми отримали зростання по відношенню до травня. Якщо усунути сезонність, то це збереження рівня минулого місяця. Ми перейшли від рецесії до стагнації. У цьому сенсі пік негативних очікувань і пік проблем пройдений, якщо не буде якихось додаткових зовнішніх шоків і впливів", - додав Нікітін.

Нагадаємо, міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що Великобританія буде наполягати на збереженні санкцій проти Росії до повного відновлення нею дотримання міжнародного права щодо України.