ua en ru

У Минспорті розповіли про основи національно-патріотичного виховання в Україні

У Минспорті розповіли про основи національно-патріотичного виховання в Україні Фото: у Минспорті розповіли про основи національно-патріотичного виховання в Україні

Головною метою національно-патріотичного виховання має бути формування української ідентичності

Головною метою національно-патріотичного виховання дітей і молоді повинно стати формування української ідентичності. Про це на брифінгу заявив начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді і спорту України Микола Ляхович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головною метою національно-патріотичного виховання є формування української ідентичності. Але при цьому повинно бути забезпечено всебічний розвиток особистості як дитини, так і молоді, так і взагалі громадянина", - сказав Ляхович.

Зокрема, за його словами, повинна бути популяризація тих, хто боровся за незалежність і територіальну цілісність України.

"Зокрема, в Стратегії (Стратегія національно-патріотичного виховання, - ред), яка пишеться при Президентові України, так і на колегії в Каневі було відзначено, що мають взяті за основу національно-патріотичного виховання принципи консолідації української нації, популяризації традицій духовно-культурної самобутності українського народу, української мови, героїв боротьби за державну незалежність та територіальну цілісність України, шанобливе ставлення до пам'яті жертв окупаційних режимів в Україні", - додав Ляхович.

Нагадаємо, в уряді створили міжвідомчу комісію для координації дій по національно-патріотичному вихованню.