ua en ru

Мінсоцполітики в 2005-2012 рр. витратило 100 млн дол. кредиту, проте так і не впровадило електронне управління соцфондами

Міністерство соціальної політики України в 2005-2012 рр. витратило 100 млн дол. кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку, проте так і не впровадило електронне управління соціальними фондами. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, пише "Дзеркало тижня".

"Після приходу на посаду міністра я відразу зацікавилася цим проектом. Дійсно, його метою було створення сучасної системи управління в Мінсоцполітики. Світовий банк профінансував 100 млн дол. Міністерство ці 100 млн освоїло до 1 січня 2013 р. (по факту в листопада 2012 р.). Я запитую, де та чарівна кнопка, яку можна натиснути і отримати всю необхідну інформацію? Мені кажуть: все чудово, система прекрасна, але... кнопка поки не знайдена!", - заявила Королевська.

Міністр також повідомила, що неробоча система була прийнята в експлуатацію в 2012 р., проте не змогла сказати, чи понесе за це відповідальність чиновник, який підписав акт прийому-передачі.

"Я хотіла побачити цей космічний апарат, який за такі гроші мав бути побудований, - з новими Гугла, Фейсбук і всім, що тільки можна собі уявити в сучасних технологіях. Але мені відповіли, що більша частина коштів була витрачена на ремонт приміщень, меблі, кондиціювання. Це все теж входило до кошторису проекту. Здавалося б, логіка правильна. Але система-то не працює! Я завжди за те, що спочатку необхідно побудувати систему для виконання основних функцій, а потім робити ремонт. У даному випадку спочатку зробили ремонт , а систему так і не запустили", - констатувала міністр.

Вона запевнила, що система буде запущена до середини наступного року - для цього вже підготовлені відповідні зміни до бюджету.