ua en ru

Мінсоцполітики розробляє систему, що дозволяє громадянам самостійно розраховувати розміри пенсій

Міністерство соціальної політики України розробляє систему, яка дозволить громадянам самостійно розраховувати розміри власних пенсій. Про це повідомила міністр соцполітики України Наталія Королевська в рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області, передає кореспондент РБК-Україна.

Королевська підкреслила, що у разі, якщо розмір фактично отриманої пенсії не буде збігатися з розміром обчисленої, він має право звернеться до міністерства з відповідною скаргою.

"Сьогодні в пенсійної системі ми впроваджуємо прозорий розрахунок пенсій, щоб кожна людина могла зайти на сайт пенсійного фонду і розрахувати належну йому пенсію. Якщо потім при нарахуванні показники не будуть збігатися, то громадянин має право звернутися до міністерства і бути впевненим у захисті своїх прав на покладену пенсію. На жаль, на сьогоднішній день ми отримуємо безліч скарг, пов'язаних з недовірою щодо нарахування пенсій. Усі технології, що усувають додаткові бар'єри і корупційні схеми, вкрай важливі", - сказала Наталія Королевська.