ua en ru

У Мінсоцполітики розповіли, коли відбудеться досвідчений запуск реєстру переселенців

У Мінсоцполітики розповіли, коли відбудеться досвідчений запуск реєстру переселенців Фото: Віталій Мущинін

Зараз проходить робота з надання техдопомоги структурним підрозділам з питань соцзахисту населення

Вже на наступному тижні відбудеться впровадження в дослідну експлуатацію Єдиного реєстру внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це сьогодні повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає прес-служба Мінсоцполітики.

"Завершується впровадження захищеної мережі передачі даних Мінсоцполітики шляхом побудови інфраструктури криптографічного захисту каналів передачі даних між Міністерством та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської, районних, міських, районних у містах державних адміністрацій, Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій", - йдеться в повідомленні


Крім того, налагоджено співпрацю між розробниками програмного забезпечення бази даних та ДП "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики". Також проведені вивантаження даних з існуючої інформаційної системи обліку ВПО в Єдину інформаційну базу даних про ВПО.

"В даний час здійснюється робота по наданню технічної допомоги структурним підрозділам з питань соціального захисту населення по експлуатації програмного забезпечення бази даних та захищеної мережі передачі даних Мінсоцполітики", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 300 тисяч зареєстрованих переселенців не змогли підтвердити цей статус.