ua en ru

У Мінсоцполітики розповіли, коли почнеться монетизація субсидій

У Мінсоцполітики розповіли, коли почнеться монетизація субсидій Фото: Віталій Музиченко (kmu.gov.ua)

На відшкодування за попередній опалювальний період мають право 2 млн сімей

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, коли почнеться монетизація субсидій. Про це, зокрема, розповів директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, передає "5 канал".

"Загальна сума призначених таких монетизованих виплат - 1,1 мільярда гривень. Ми плануємо забезпечити таку виплату в кінці жовтня поточного року", - заявив Музиченко.

За його словами, це дасть можливість додатково стимулювати населення до зменшення споживання енергоресурсів. Крім того, громадяни побачать, куди "зникає" їхня економія - вона трансформується в конкретні виплати

Наголошується, що на законне відшкодування зекономлених енергоносіїв у попередній опалювальний період мають право 2 млн сімей. Так, понад 80% з них написали заяву про повернення коштів. Кошти будуть переводити на рахунки в банках або через пошту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України завершило розробку проекту постанови, який вводить монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго.