ua en ru

Мінсоцполітики продовжує нараховувати пенсії чиновникам режиму Януковича

Мінсоцполітики продовжує нараховувати пенсії чиновникам режиму Януковича Фото (УНІАН): Віталій Мущинін

Однак чиновники не отримують ці пенсії

Міністерство соціальної політики продовжує нараховувати пенсії чиновникам режиму екс-президента України Віктора Януковича. Про це журналістам повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу сказати, що не отримують, я не бачив і було б дивно побачити, що хтось з них (вищих посадових осіб режиму Януковича, - ред.) одержує пенсію",- розповів Мущинін.

Разом з тим, за його словами, Мінісоцполітики продовжує нараховувати пенсії таким особам, оскільки немає рішення суду, яке б надало законодавчі підстави припинити таке нарахування.

"Сьогодні за чинним законодавством у нас немає підстав не нараховувати пенсію, тобто нарахування пенсії у нас відбувається сьогодні за чинним законодавством, бо немає вироку суду, немає ніяких дій, пов'язаних з тим, щоб можна було законно зупинити нарахування пенсії. Тобто ці кошти відкладаються, але вони не використовуються людиною",- додав він.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Павла Розенка повідомляв, що екс-президент України Віктор Янукович і екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров не отримують пенсії від України.