ua en ru

Мінсоцполітики може отримати доступ до реєстрів Мін'юсту для створення онлайн-сервісів, - Петренко

Мінсоцполітики може отримати доступ до реєстрів Мін'юсту для створення онлайн-сервісів, - Петренко Фото: міністр юстиції Павло Петренко

Свідоцтва про народження та місце прописки зможуть оформляти онлайн

Міністерство юстиції може надати Міністерству соціальної політики доступ до всіх відповідних реєстрів для створення максимальної кількості онлайн-сервісів по оформленню документів і державної допомоги. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо спільно впроваджувати ті соціальні послуги, які існують в Міністерстві соціальної політики, Мін'юст надасть доступ до всіх наших реєстрів для того, щоб максимальна кількість онлайн-сервісів була доступні для наших соціально незахищених громадян", - заявив Петренко.

За його словами, після того, як максимальна кількість громадян України матиме можливість верифікації через електронний ключ або Bank ID, оформлення свідоцтв про народження, місця реєстрації та прописки може відбуватися в інтернет-просторі без будь-яких паперових документів.

Міністр зазначив, що з 2015 року 129 тис. дітей отримали свідоцтва про народження безпосередньо у пологових будинках протягом 24 годин за новою процедурою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабміні визначили чотири пріоритетних напрямки здійснення соціальної політики в Україні.