ua en ru

У Мінсоцполітики обіцяють вирішити проблему перерахунку пенсій переселенців за 1-2 місяці

У Мінсоцполітики обіцяють вирішити проблему перерахунку пенсій переселенців за 1-2 місяці Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Рева не зміг уточнити, як саме буде відбуватися перерахунок

У Міністерстві соціальної політики України обіцяють вирішити проблему перерахунку пенсій переселенців за 1-2 місяці. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ми будемо перераховувати пенсії людям, які живуть на непідконтрольною території, я сьогодні вам сказати не можу, оскільки в законі це не прописано. За загальним правилом подібні перерахунки роблять органи Пенсійного фонду за місцем проживання людей. Органів Пенсійного фонду і відповідної пенсійної бази тих людей, які живуть на непідконтрольною території, у нас немає - і немає фізичної та технічної можливості це зробити ... З людьми, які переїхали на підконтрольну територію, також будуть проблеми, тому що для здійснений ия перерахунку потрібно мати матеріали справи. Їм пенсія виплачується без матеріалів справи, але це поточну пенсію. Однак я можу гарантувати, що ми це питання вирішимо ", - запевнив міністр.

За його словами, на вирішення цього питання може знадобитися до двох місяців.

"Коли мова йде про перерахунок пенсій, то цю проблему потрібно вирішити за місяць-два, не більше", - додав Рева.

Нагадаємо, 5 жовтня глава Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний заявив, що перерахунок пенсій відповідно до нового закону буде проведено в найближчі 2-3 дні.