ua en ru

У Мінсоцполітики назвали максимальну пенсію в Україні

У Мінсоцполітики назвали максимальну пенсію в Україні Фото: Микола Шамбір (РБК-Україна)

На сьогодні максимальна пенсія в Україні складає 10 740 гривень

Максимальна пенсія в Україні на сьогодні складає 10 740 гривень. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір під час прес-конференції, передає агентство "Укрінформ".

"На сьогодні максимальна пенсія складає 10 740 гривень", - сказав Шамбір.

За його словами, починаючи з 2011 року, жодної пенсії, яка призначається в розмірі більше 10 740 гривень, немає.

"Є пенсії, які призначені до цього. Вони дещо більші, але, знову ж таки, - дивлячись у кого", - додав Шамбір.

Його також запитали про високі пенсії суддів.

"Ще раз хочу сказати, що пенсій у нас немає більше 10 тисяч 740 гривень. У суддів є така виплата як щомісячне довічне грошове утримання. Але це не пенсія. Я згоден, що питання є, але на сьогодні шановні депутати прийняли такий закон. Іншого нічого не можу сказати", - зазначив Шамбір.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман, що крапка в питанні пенсійної реформи має бути поставлена у вересні для того, щоб пенсії піднялися з 1 жовтня.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, підвищення розміру пенсій розраховуватиметься індивідуально для кожного пенсіонера.

Зокрема, очікується, що більше мільйона українців, які вже вийшли на пенсію, отримають постійну надбавку до пенсії понад тисячу гривень; збільшення пенсій на суму від 500 до 1000 гривень торкнеться майже двох мільйонів пенсіонерів; близько 2,5 мільйонів пенсіонерів після перерахунку отримають надбавку до 500 гривень; ще три мільйони пенсіонерів отримають збільшення пенсійного забезпечення після перенесення підвищення соціальних стандартів з грудня на жовтень 2017 року.