ua en ru

У Мінсоцполітики назвали критерії, за якими провели перегляд пенсій

У Мінсоцполітики назвали критерії, за якими провели перегляд пенсій Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

Рева розповів, хто отримав найбільше зростання пенсійних виплат

Перегляд розміру пенсій здійснювався на підставі середньої зарплати за три роки, індивідуального коефіцієнта заробітку та коефіцієнта страхового стажу. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Є єдина формула розрахунку пенсії: середня зарплата за три роки, коефіцієнт індивідуального заробітку і коефіцієнт страхового стажу. Якщо ви працювали, сплачували внески, у вас була висока зарплата, ви довго працювали, то у вас і пенсія вища", - зазначив Рева.

Також він зазначив, що найбільше підвищення отримали ті, хто раніше вийшов на пенсію, тому що для них перерахунок не проводився з 2012 року.

"У нас вся система була побудована таким чином, що в момент виходу на пенсію ви отримаєте максимум, а з кожним роком ваша пенсія падає. Якщо ви прожили більше п'яти років на пенсії - це ваша проблема. Вся система була заточена на те, щоб пенсіонери вимирали", - додав Рева.

Нагадаємо, раніше у Кабінеті міністрів заявили, що підвищення пенсій не торкнеться колишніх нардепів, прокурорів і суддів.